V Prešove otvorili 12. ročník dvojvýstavy ABC stavebníctva - Záhrada

25.03.2004 Celý región

Kontraktačno-predajnú trojdňovú dvojvýstavu ABC stavebníctva - Záhrada otvorili v stredu 24. marca v prešovskej mestskej hale. Na najväčšom podujatí svojho d...
Kontraktačno-predajnú trojdňovú dvojvýstavu ABC stavebníctva - Záhrada otvorili v stredu 24. marca v prešovskej mestskej hale. Na najväčšom podujatí svojho druhu na území Prešovského a Košického kraja sa predstavuje 375 firiem zastúpených 147 vystavovateľmi z celého Slovenska a z Čiech.

Ide o 12. ročník podujatia, ktoré vlani navštívilo 38 500 ľudí, čím po výstave CONECO v Bratislave dosiahlo druhú najvyššiu návštevnosť v SR. Jej organizátor majiteľ košickej agentúry Bocatius Róbert Šalata konštatoval, že sa mu podarilo udržať počet vystavovateľov z minulého roka, čo je najväčšie pozitívum. Podľa jeho poznatkov vzniklo vďaka tomuto výstavníckemu činu asi 20 firiem v Prešove na obchodnú činnosť zameranú na sortiment ponúkaný na výstave. Veľkou prednosťou je, že podujatie má stabilný termín a pre stavebníkov a záhradkárov je vo výbornom čase.
Po prvýkrát je v ponuke vystavujúcich subjektov projektovanie rodinných domov. Podarilo sa mu tiež zhromaždiť v Prešove všetkých výrobcov kotlov na kúrenie. Špecialitou pre fajnšmekrov sú byť tohto roku vírivé vane. Aj keď ide o luxusnejší výrobok, prišli ho do Prešova predávať tri firmy. Budú hľadať aj kupca na vaňu za jeden milión Sk, ktorá má o. i. zabudovaný televízor s plazmovou obrazovkou a 92 dýz.
Každodennou sprievodnou akciou sú ukážky pestovania rôznych kvetín, menej známych druhov zeleniny a ovocia, aranžovania kvetín členmi záhradkárskeho zväzu v Prešove. Navyše po prvýkrát ponúkajú pridelenie pôdy na záhradkárske účely.

(jj)
 

Vyberte región